– en herlig heks

I anledning af den just overståede Sankt Hans, skal denne uge stå i heksens tegn. Danni Druehyld er sandsynligvis den mest kendte erklærede heks i Danmark.Hendes alder taler hun ikke om, men hun er nok født omkring 1950. Hendes far ønskede sig en dreng og iklædte hende uden tøven et drengenavn.

Fra husalf til heks

Danni Druehyld blev oprindeligt uddannet indenfor husholdning og arbejdede som herskabstjener. Siden skiftede hun dog spor og uddannede sig som pædagog og heler, men lever i dag som heks på fuld tid.

Alle tiders heksebog

Med udgivelsen af Heksens Håndbog i 1987, blev Danni Druehyld forfatter til en klassiker. Bogen, der indeholder en grundig gennemgang af heksens levevis samt praktiske råd, opskrifter, urteleksikon mm, er nu udkommet i 4. udgave. Foruden bogen er Danni Druehyld også kendt for sine inspirerende foredrag.

Hvad laver heksen egentlig sankthansaften?

En heks på bålet ser man ikke, når Danni Druehyld holder sankthansaften. Hun kan ikke se nogen mening i at foretage symbolsk afbrænding af kvinder. I stedet brænder hun og hendes medhekse temaer som fattigdom og ufred af. Bagefter går de i skoven og forsøger at skabe kontakt til alfer, nisser og andet godtfolk.

Bæredygtighed og næstekærlighed

Rold Skov danner rammen om Danni Druehylds liv. Det er her, hun bader i kilderne, samler urter og mediterer i nærkontakt med naturen. Bæredygtighed ligger hende på sinde, og hun mener, vi skal sørge for at give det til tilbage til naturen, som vi tager fra den. Hun er kendt som en meget omsorgsfuld og næstekærlig person, som er utrolig hjælpsom.

Hekseforskrækkelsen lever blandt præster i Aalborg

I 2008 var Danni Druehyld hyret til et halloween-arrangement i Aalborg Zoo, hvor hun skulle lave heksebryg og amuletter til børnene. En gruppe på 14 aalborgensiske præster fra det såkaldte præstefællesskab fandt det nødvendigt at advare forældre mod at lade deres børn deltage i arrangementet, da de mente, det kunne skade børnene. Det skal nævnes, at en af disse præster – Vagn Folkerman – er kendt som en  ivrig eksorcist og er blevet irettesat af biskoppen for dette. I øvrigt erklærede en gruppe på 23 præster fra samme by, at de bakkede op om arrangementet med Danni Druehyld.

Helt almindelig

Danni Druehyld mener ikke selv, at hun skulle have overnaturlige kræfter. Hun arbejder ikke med modsætninger som lys og mørke, liv og død, men snarere med harmoni og disharmoni. Hun forsøger at skabe harmoni omkring sig. Danni Druehyld mener, at folk lægger for meget okkult betydning i ord som fx kraft, når det kommer til heksesnak. Det er jo bare skaberevene, og det har vi alle, mener hun.

Her kan du læse mere om, hvad Danni Druehyld tilbyder, og her kan du besøge hendes hjemmeside.

6 thoughts on “– en herlig heks

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *