Fra husmor til power woman

Kathy Bates i rollen som Evelyn Couch

Evelyn Couch er som de fleste af jer nok ved, ikke en virkelig person, men alligevel synes jeg, hun er værd at huske. Vi møder hende i filmen “Stegte grønne Tomater” fra1991. Filmen er baseret på en roman af Fannie Flagg fra 1988.

 

 

En øjenåbner

Evelyn Couch er en midaldrende husmor, som befinder sig i en midtvejskrise. Hun aner ikke, hvad hun skal stille op med sig selv og spiser den ene chokoladebar efter den anden, mens hun bliver tykkere og tykkere.Hendes mand, Ed er mest optaget af sport på tv, og hun føler sig overset og overflødig.Ved et tilfælde møder hun den ældre kvinde Ninny Threadgoode, da hun skal besøge sin svigermor på et plejehjem.Gennem Ninnys fortællinger fra fortiden og hendes indgroede optimisme, inspireres og opmuntres Evelyn til at blive direktør i sit eget liv.

Inspiration til kovending

Jeg synes, Evelyn er et godt eksempel på en kvinde, som formår at lave en kovending i sit liv og tage sine værdier op til revision. Det er fedt, at hun bliver inspireret af en ældre kvinde, som hverken er hip eller innovativ, men som bare er vis, sej og hviler i sig selv.

Hvis du ikke allerede har set filmen, så gør det. Det er vist det man kalder en feel-good-film. Her er en af mine yndlingsscener:

– og her kan du se filmens trailer

5 thoughts on “Fra husmor til power woman

  1. Super klip! Fik i sin tid aldrig set filmen – var måske mere ‘young and fast’ dengang… Nu må jeg straks få fat i dvd’en:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *